Nieuws

Laatste nieuws:

Wilsverklaringen

We krijgen steeds meer vragen over het laatste stukje van het leven. We vinden het een goede zaak dat mensen daar over nadenken. Klik hier om naar de pagina te gaan met alle verklaringen. Dokter Mulder, vaste waarneemster (jan 2023)

Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat wij een vaste waarneemster hebben gevonden. Zij zal voornamelijk gaan werken op de dinsdag en donderdag. Soms ook andere dagen.

Dit houdt in dat dokter Lampaert op deze dagen minder/niet aanwezig zal zijn.


Zorgverzekering 2023 (dec 2022)

Wij willen u adviseren om goed te controleren of uw verzekering passend is bij uw zorgvraag. 

Helaas zijn er een hoop wijzigingen in de vergoedingen en de hulpverleners die contracten hebben met verzekeraars. Dus controleer of uw verzekering een contract heeft met uw specialist. Want het ziekenhuis Gelderse Vallei heeft niet met elke verzekering een contract. U moet dan een deel zelf betalen. 


Vitamine-D wordt per 01-01-2023 niet meer vergoed! (dec 2022)

Met ingang van 1 januari 2023 worden alle vitamine D3 en/of vitamine D3-bevattende producten niet meer vergoed. Gebruikt u vitamine D? Dan is het van belang deze te blijven slikken. Wij begrijpen dat deze verandering voor u misschien financiële gevolgen heeft en u deze medicatie daardoor niet langer wilt blijven slikken. Overleg met de assistente of uw arts over het gebruik van vitamine D en of deze behandeling wel of niet gestopt kan worden. Update afwezigheid dokter Smeenk: (sept 2022)

Helaas moeten wij u het volgende mededelen. Door omstandigheden zal dokter Smeenk niet meer terugkeren bij onze praktijk.

Dit heeft als gevolg dat dokter Lampaert voorlopige de enige arts is in onze praktijk. Met mogelijk af en toe een waarnemer. Hierdoor kunnen de wachttijden voordat u door een arts gezien wordt, langer zijn dan dat u van ons gewend bent. Graag uw begrip hiervoor.
Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg (juni 2022)

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

 

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

 

We willen:

- meer tijd hebben voor onze patiënten;

- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.